Energy4All maatschappelijk partner

Basketball Community Gelderland presenteert Energy4All als maatschappelijk partner

Energy4All is officieel maatschappelijk partner van Basketball Community Gelderland. De stichting zet zich in voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten en de ontwikkeling van een medicijn voor deze relatief onbekende, maar ernstige ziekte.

Basketball Community Gelderland is meer dan basketball. Dat wordt op diverse manieren uitgedragen. Voorbeelden daarvan zijn maatschappelijke projecten zoals het scholenprogramma of de kidsclub waar kinderen gratis kunnen sporten. Impact creëren, voor iedereen, dat is waar Basketball Community Gelderland zich hard voor maakt. Met het aansluiten van Energy4All, worden de handen ineengeslagen om aandacht te genereren voor een ziekte die meer aandacht verdiend dan het nu krijgt.

‘’Basketball staat voor energie, snelheid, kracht en dynamiek. Eigenlijk alles wat ontbreekt als je een energiestofwisselingsziekte hebt. Voor sporters zijn deze dingen vaak vanzelfsprekend, terwijl dit lang niet altijd het geval is. Daar mag wat ons betreft meer aandacht voor komen. Vanuit die gedachte is de samenwerking met Energy4All ontstaan. Wij zetten ons in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven, zodat er uiteindelijk meer financiële middelen zijn voor onderzoek dat erg hard nodig is. Zo komt het logo van Energy4All op de tenues en is Mascotte Kootje de Koalo regelmatig bij wedstrijden aanwezig. Daarnaast zullen we verschillende activiteiten organiseren, zoals een speciale ‘Ik kan alles dag’ waarop we kinderen, samen met onze spelers, de dag van hun leven bezorgen’’, aldus Herm Timmermans, Basketball Community Gelderland.

Paul in den Bosch, Directeur Energy4All: “Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Vanuit de farmaceutische industrie is geen belangstelling voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Terwijl er elke week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte en bij ernstige vormen van deze ziekte slechts 50% van deze kinderen de leeftijd van 10 jaar bereikt. Maar niemand kan bij de diagnose met zekerheid zeggen hoe het ziektebeeld zal verlopen en hoe oud het kind bijvoorbeeld kan worden. Het onderzoek naar een medicijn is daarom van levensbelang. We zijn trots op de samenwerking met Basketball Community Gelderland.’’

Energy4All
De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen. Voor meer informatie ga naar www.energy4All.nl