Orange Lion Bob Berghuis komt naar Gelderland

De talentvolle Bob Berghuis komt aankomend seizoen uit voor het eredivisieteam van Basketball Community Gelderland. De 19-jarige Amsterdamse point guard heeft zijn jeugd bij Harlemlakers gespeeld. Afgelopen twee jaar was hij onderdeel van de Orange Lions Academy in Amsterdam, waar hij zich als speler verder heeft ontwikkeld.

‘’Ik hou Bob al een aantal seizoenen in de gaten. Hij is een van de grote talenten van Nederland en de Orange Lions Academy. Hij is het soort speler waar we als organisatie in willen investeren. En ik kijk er naar uit wat Bob op het veld gaat laten zien,’’ aldus coach Matthew Otten.

Bob is erg enthousiast over deze volgende stap in zijn carrière: ‘’Ik denk dat het goed voor mij zal zijn om Amsterdam te verlaten en in een andere omgeving te gaan spelen. Ik denk dat deze stap mij laat wennen aan het professionele basketball en kijk er naar uit om dit seizoen grote stappen te maken. De organisatie is erg professioneel, er wordt veel getraind en de staf geeft mij een goed gevoel, daarom kies ik voor Basketball Community Gelderland.’’