DBL vier weken stilgelegd

De Dutch Basketball League wordt voor een periode van minimaal vier weken stilgelegd. Het kabinet heeft in de nieuwe maatregelen alle sportcompetities aan banden gelegd. Met uitzondering voor het profvoetbal en topsporters met een A-status die kunnen blijven trainen op Papendal.

Direct na de persconferentie gisteravond van het kabinet heeft het bestuur van de Dutch Basketball League een speciaal ingelaste vergadering georganiseerd met alle DBL-clubs. Uitkomst is o.a. het aanstellen van een taskforce die de komende dagen verschillende scenario’s gaat voorbereiden voor de periode na de tijdelijke lockdown die door het kabinet werd afgekondigd. In de taskforce zitten bestuurders van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam, Zorg en Zekerheid Leiden, Donar, Almere Sailors, Heroes Den Bosch en de Dutch Basketball League.

Na komend weekend komt de DBL met vervolgberichtgeving, mede op basis van de werkzaamheden en adviezen van de taskforce.