BCG krijgt eigen opleidingsinstituut

TBG Dragons wordt United Academy

TBG Dragons, het Gelderse opleidingsinstituut voor top basketballers, gaat in het nieuwe seizoen (2021-2022) verder als United Academy. De United Academy wordt hét opleidingsinstituut voor Yoast United dat topbasketballers opleidt voor het hoogste niveau.

Yoast United is het kersverse heren eredivisie basketbal team dat uitkomt in de hoogste basketbal divisie in Nederland. Eén van de initiatiefnemers hiervan was TBG Dragons, zij leiden de Gelderse jeugd op tot eredivisie basketballers. “Een logische stap voor ons, de naam die het eerste team draagt wordt straks ook gebruikt voor onze academie. Basketball Community Gelderland en Yoast United staan voor talentontwikkeling en dat willen we op deze manier verder versterken. De naam United betekent dat we het samen doen en talentontwikkeling is één van de belangrijkste pijlers in onze visie”, aldus Sjang van de Wiel, voorzitter van TBG Dragons.

De ambitie is om verschillende spelers die bij de United Academy opgeleid zijn, structureel te laten doorstromen bij het team van Yoast United. Hiermee krijgen de talenten van de Academy een fantastisch en haalbaar doel om aan te werken. 

Over United Academy

De United Academy bestaat uit 4 jeugd teams, U14, U16, U18 en U22. Deze teams spelen allemaal op het hoogste niveau in hun klasse (eredivisie). De United Academy heeft als doel om de Gelderse jeugd (jongens en meisjes) op te leiden tot eredivisie basketballers.Om dit te bereiken is de United Academy altijd op zoek naar partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid om de jeugd een zo goed en professioneel mogelijke opleiding te bieden. 

Leave a Reply