Missie & Visie

Basketball in Gelderland. Dromen en Doen!

De regio inspireren, activeren en verbinden. Een bloeiende basketball community in Oost Nederland, waarbij topsport, breedtesport, ondernemen en onderwijs hand in hand gaan en elkaar versterken. We streven naar een duurzame en stabiele clubs, waar regionaal talent zich structureel kan ontwikkelen op sportief en maatschappelijk vlak. Gezamenlijk met verenigingen in Gelderland zorgdragen voor gezond sportklimaat, dat is waar we voor staan.

Topsport & breedtesport gaan hand in hand

Topbasketball in Gelderland

Topsport brengt mensen bij elkaar en zorgt voor verbinding. Met fans, jeugd, vrijwilligers, ondernemers en onderwijs. Niks is mooier dan samen uitdagingen aangaan en successen vieren. Een avondje Eredivisie basketball is een avondje uit, met muziek, sport, entertainment en gezelligheid. Voor iedereen. Talentontwikkeling staat centraal in onze community, zowel binnen als buiten het veld. Door talenten op te leiden creëren we local hero’s die op verschillende manieren voor maatschappelijke impact zorgen. Het inspireren van jonge kinderen om te bewegen, het verbinden van de zakelijke regio, groeiende sportverenigingen in Gelderland. Want wat ons betreft is basketball veel meer dan sport

Doe jij met ons mee?

Wij zoeken enthousiaste partners die met denk- en daadkracht ons willen helpen om onze droom te realiseren.

 

Wij werken met eigen talenten.

Onze programma’s zorgen ervoor dat teams en individuen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Jeugd aan het sporten krijgen.

Onze local hero’s inspireren kinderen om te gaan bewegen met het speciale clinic programma voor scholen.

Groeiende sportverenigingen.

Een bloeiende basketball community in Oost Nederland, waarbij topsport en breedtesport elkaar versterken.

Een professionele organisatie.

We streven naar een duurzame en stabiele organisatie, waar regionaal talent zich structureel kan ontwikkelen.

1. Platform voor topbasketball

Talentontwikkeling staat centraal in onze organisatie. Onze programma’s zorgen ervoor dat teams en individuen zich kunnen ontwikkelen, zowel op sportief en maatschappelijk vlak. Dat doen we door samen te werken met het bedrijfsleven, scholen en instanties.

2. Sport & Ondernemen

Risico’s nemen, vallen, opstaan, samenwerken en leiderschap tonen. Het zijn enkele voorbeelden van de parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven. Wij brengen het bedrijfs- en het sportleven op een unieke wijze bij elkaar.

3. Maatschappelijke projecten

Met onze speciale sportprogramma’s motiveren we kinderen om te sporten. Dit doen we in samenwerking met basis- en middelbare scholen in de gehele regio. 

 

Een basketball community voor iedereen.

Basketball in de regio leeft als nooit tevoren. Zo worden in Nijmegen de grootste talenten ondergebracht bij de TBG Dragons Academy. In Bemmel spelen de dames al jaren Eredivisie, met twee landskampioenschappen op hun naam. Maatschappelijke initiatieven zoals de Batouwe Basketball Academy en het Topteam zorgen voor meer sportende jeugd en diversiteit. En de Dreamfields Dolphins zijn dit seizoen niet te stoppen in de Promotie Divisie en zorgen voor de nodige beleving binnen en buiten het veld.
 
Ja, er gebeurt heel veel. Maar, ambitieus als we zijn, willen we altijd groeien en onze grenzen verleggen. TBG Dragons en Stichting Topbasketbal Lingewaard/Batouwe Basketball slaan daarom de handen ineen. Wij geloven dat we gezamenlijk nog meer impact kunnen creëren. Een basketball community voor iedereen. Waar de jeugd wordt geïnspireerd om te gaan bewegen. Waar talenten zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Waar bedrijven en organisaties samen willen winnen. Waar vrijwilligers met ons het verschil willen maken. En waar fans samen met ons juichen.