Over ons

Even voorstellen.

Wij zijn een groep fanatieke sportliefhebbers en ondernemers uit regio Arnhem – Nijmegen met veelal een achtergrond in het basketball (deels op topniveau). We zijn werkzaam het in bedrijfsleven, de sport, de gezondheidszorg en het onderwijs. Daarnaast zijn we veelal actief bij basketballverenigingen in Gelderland.

Wij zoeken jou!

Deel jij onze ambitie?

Ben jij ook een sportliefhebber en deel je dezelfde droom en passie? Dan ben jij van harte welkom om ons team te versterken. Dat kan op bestuurlijk niveau, als kennispartner of in een andere rol in de organisatie. Maar ook voor verschillende operationele werkzaamheden zoeken wij vrijwilligers.

Join our team!

Voor enthousiastelingen is altijd een plek. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Teamwork

Spelers, trainers, coaches, vrijwilligers, scheidsrechters, sponsoren, partners en fans. Samen zijn wij de basketball community in Gelderland.

Fun Factor

Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet. Bij alle activiteiten die wij organiseren spelen fun & entertainment een belangrijke rol.

Find Your Talent

Ontwikkel jezelf als speler, trainer, scout, tafelaar of scheidsrechter. Samen ontdekken we jouw talent. The sky is the limit. 

Passie

Passie is waar alles voor ons begint. De enorme passie voor sport. Maar ook voor de maatschappelijke bijdrage die we kunnen leveren.

TBG Dragons

Verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de talentontwikkeling binnen de regio. Alle jeugdteams spelen op landelijk niveau. Doel is talenten op te leiden en door te laten groeien naar de Eredivisie.

Batouwe Basketball

De grootste basketballvereniging van Gelderland en oprichter van maatschappelijke initiatieven zoals de Batouwe Basketball Academy en het TopTeam. Het eerste dames en herenteam zijn ondergebracht in Stichting Topbasketball Lingewaard.

Stichting Topbasketball Lingewaard

Het eerste damesteam van Batouwe Basketball speelt onder de naam Lekdetec.nl in de Women’s Basketball League (Eredivisie). Het mannenteam, De Dreamfields Dolphins, komt landelijk uit in de Promotie divisie. 

Basketball Community Gelderland

Het initiatief voor een heren Eredivisie team en een actieve basketball community in Gelderland is ontstaan vanuit de samenwerking tussen TBG Dragons, Stichting Topbasketball Lingewaard en Batouwe Basketball uit Bemmel en een aantal basketball liefhebbers en ondernemers uit de regio.

We werken gezamenlijk onder de naam Basketball Community Gelderland en zetten ons in voor de ontwikkeling van topsport en breedtesport in Oost-Nederland. 

Sjang van de Wiel

Hoofd afdeling Informatiemanagement CWZ | Voorzitter TBG Dragons

Jeroen Naalden

CFO Audax | Technische zaken Batouwe Basketball

Herm Timmermans

Orange Made | Eventmanager SportsExposure | Bestuurslid Batouwe Basketball

Casper Jansen

Partner bij SCEX

Anouk Biesters

Communicatie & Marketing | Papendal | Digital Layers | Bestuurslid Batouwe Basketball

Jan van der Velde

Eigenaar Chamaeleon Reclame | Mede eigenaar PelserPrint | Manager Dreamfields Dolphins

Wieger Kamies

Overheid | Teammanager Dreamfields Dolphins

Jurjen Helfrich

Sales Manager Damen Rubber

Michael Evers

Business Development Manager Niedax Group | Member of the Executive Committee EHEDG International

Omar Reiss

Partner & CTO Yoast | bestuurslid TBG Dragons

Frans van de Geer

Bestuurslid TBG Dragons

Maarten van Gestel

Trainer/Consultant at HAN University