Volgende stap richting BeNeLeague

BeNeLeague dichterbij

Bron: DBL

ALMERE, 22 maart 2020 – Na een unanieme stemming in beide landen, hebben de clubs en besturen van de Dutch Basketball League en de Belgische Pro Basketball League besloten om de volgende stap te zetten in het onderzoek richting organisatie van een BeNeLeague vanaf het seizoen 2021-2022.

De stap kwam er na afronding van de eerste fase van een drie maanden durend haalbaarheidsonderzoek onder leiding van het Nederlandse bedrijf Hypercube. Er zijn talloze meetings gehouden met de belangrijkste stakeholdergroepen betrokken bij een eventuele BeNeLeague. Zo waren er diverse meetings met de profclubs, maar ook met sponsors, partners, overige stakeholders en pers. Ook werd er speciaal voor fans een enquête georganiseerd waaraan ruim 1.200 respondenten uit beide landen deelnamen.

Concreet wordt nu een aantal werkgroepen opgericht die de belangrijkste aspecten van de samenwerking moeten behandelen op sportief, commercieel en financieel vlak. Ook op het vlak van reglementen en licentievoorwaarden zullen de competities naar elkaar toe moeten groeien. Tenslotte moet er een efficiënt organisatiemodel komen inclusief operationele werking. In het vierde kwartaal van 2020 wordt er door de clubs in beide landen definitief besloten. Bij een positief besluit, kunnen we uitkijken naar de aanvang van de BeNeLeague medio september 2021.

Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League: “We zijn verheugd dat het enthousiasme binnen beide leagues groot is om er een mooi product van te maken. Ik neem ook de gelegenheid om alle stakeholders te bedanken die tot nu toe aan het proces meewerkten. Er is reeds veel werk verricht onder leiding van Hypercube, maar het grote werk begint nu pas. Er moeten belangrijke stappen gezet worden om in de komende maanden een goede basis te leggen voor een mooie BeNeLeague vanaf het seizoen 2021-2022.”

Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League: “De DBL-clubs en het bestuur streven altijd naar een verbetering van de kwaliteit op sportief, commercieel en organisatorisch vlak. Ook de groei van het aantal clubs in de league is al jarenlang een wens van velen. We voorzien dat een gecombineerde competitie samen met de Belgische league in grote mate gaat bijdragen aan onze ambities. Tijdens de onderzoeksfase de afgelopen drie maanden is het geloof hierin bij alle betrokkenen alleen maar versterkt. We kijken met enthousiasme uit naar de vervolgstappen.”

Leave a Reply